Een trifle is een nagerecht uit de Engelse keuken. Het zit vaak in een glaasje of glazen kom en bestaat uit meerdere lagen. Een klassieke trifle heeft een cakebodem met daarop vers fruit en daar boven op weer een laag vla of custard. Maar je kunt eindeloos variëren in hoe je dit nagerechtje maakt. De cakevorm kun je bijvoorbeeld maken met koekjes zoals lange vingers, brownies of (wat wij héél lekker vinden); Bastogne koekjes. Dit nagerecht is ideaal om te maken voor de feestdagen, als je een etentje organiseert bij jou thuis of als je jezelf of je partner gewoon even wilt verwennen. Hier vind je het heerlijke recept van een heerlijke Bastogne trifle!
Een heerlijk toetje met maar 7 ingrediënten maak je zo
Ingrediënten Bastogne trifle
Voor dit recept heb je romige Griekse yoghurt nodig, kruimelige Bastogne koekjes, vlaaivulling en diepvriesfruit. Zie onderstaand de volledige lijst met de ingrediënten:
- 400 ml slagroom
- 4 eetlepels suiker
- 500g Griekse yoghurt
- 260g Bastogne koekjes
- 250g bosvruchten diepvriesfruit
- 14g melkchocolade
- Optioneel: decoratie bloemetjes
Hoe maak je deze trifle?
Dit recept is héérlijk en niet moeilijk te maken. Win-win dus! Allereerst, klop je de slagroom romig met een garde. Klop de Griekse yoghurt erdoor. Kruimel de Bastogne koekjes fijn, bijvoorbeeld met een deegroller en theedoek. Verkruimel ook de melkchocolade. Verwarm de slagroom en Griekse yoghurt (de vlaaivulling), en doe het diepvries fruit erbij. Vul je glaasjes eerst met de helft van de Bastogne kruimels, daarna de helft van de yoghurtroom, een laag fruit, de andere helft van de koekjes en de andere helft van de yoghurtroom. Decoreer de glaasjes optioneel met de decoratie bloemetjes.
Dit nagerechtje valt zeker goed in de smaak. Enjoy!
Zin om te proberen? Of wil je nog even verder lezen over lekkere recepten? Lees dan verder op online lifestyle platform ladiesgoodlife!













