Hoogwaardige vintage meubels kopen met deze vijf tips
Hoogwaardige vintage meubels kopen met deze vijf tips

Hoogwaardige vintage meubels kopen met deze vijf tips

Vintage meubels shoppen biedt veel voordelen. Naast dat het duurzaam is en dus goed voor het milieu, geven de unieke items ook karakter en sfeer aan je huis. Bovendien is de speurtocht naar het perfecte meubel op zichzelf al een hele leuke ervaring. Van een antieke kast, een retro bank tot een klassieke eettafel. Hier zijn 5 tips die je helpen bij het kopen van vintage meubels.

Tip 1: Doe onderzoek

Begin met het onderzoeken van verschillende stijlen. Bijvoorbeeld mid-century modern, bohemian of art deco. Als je weet wat je leuk vindt, is het zoeken makkelijker en leuker! Meet vervolgens ook je beschikbare ruimte op. Tip: Neem altijd een meetlint mee als je gaat shoppen naar vintage meubels, zo weet je zeker dat het gaat passen.

Tip 2: Stel je budget vast

Vintage meubels variëren sterk in prijs. De prijs is onder andere afhankelijk van de staat van het artikel, de zeldzaamheid en de vraag in de markt. Hoe zeldzamer en gewilder het item, hoe hoger de prijs. Tijdens je zoektocht kan het verleidelijk zijn om je te laten meeslepen door een prachtig item. Daarom is het belangrijk dat je van te voren een realistisch budget vaststelt. Zodat je binnen je financiële grenzen blijft.

Tip 3: Heb geduld

Soms kost het veel tijd om bijvoorbeeld de perfecte vintage kast of vloerlamp te vinden. Vooral als je naar een specifiek item op zoek bent, zul je merken dat het lastig is om er eentje te vinden die aan al je wensen voldoet. Wees geduldig en bezoek regelmatig lokale kringloopwinkels of online platforms. Kun je niet vinden wat je zoekt? Probeer dan te denken in creatieve oplossingen en alternatieven.

Tip 4: Let op de kwaliteit en authenticiteit

Besteed bij het kopen van vintage meubels aandacht aan het controleren van de kwaliteit. Bekijk of het item krassen, scheuren of andere beschadigingen heeft. Een beetje slijtage hoort er natuurlijk bij, maar het meubel moet wel stevig en functioneel zijn. Vraag ook naar de oorsprong van het stuk. Vaak hebben kostbare stukken een bewijs van echtheid.

Online vintage kopen

Tip 5: Vintage meubels kopen op Whoppah

Op de website Whoppah vind je hele mooie designmeubels, vintage en kunst. Een speciaal team controleert de ingezonden stukken op kwaliteit en authenticiteit. Item op het oog? Je kunt dan eenvoudig online een bod plaatsen. Je bod blijft vervolgens 48 uur geldig en als de verkoper jouw bod accepteert, moet je je aankoop voltooien. Vervolgens heb je 10 dagen de tijd om aan te geven of het item naar wens is. Geef je niets aan? Dan wordt de verkoper pas via Whoppah betaald. Wel zo veilig en eerlijk!

Wil je meer lezen over interieur en lifestyle? Lees dan verder op online lifestyle platform ladiesgoodlife.