minimalistisch-wonen-hoeft-niet-moeilijk-te-zijn
minimalistisch-wonen-hoeft-niet-moeilijk-te-zijn

Minimalistisch wonen hoeft niet moeilijk te zijn

De keuze voor minimalistisch wonen, is een keuze die vraagt om inzet en toewijding. Bij veel interieurstijlen geldt “meer is meer”, maar bij minimalistisch wonen zeker niet. We gaan voor overzicht en daarom moeten we kritisch kijken en flink opruimen!

Flink opruimen

Kijk eens goed om je heen en verwijder nu écht eens alle “troep” om je heen. Die stapel papieren, dat hoopje spullen en die verzamelde schoenen… Bedenk voor jezelf wat er weg kan, wat er uit het zicht kan en wat er wel echt in het zicht mag liggen. Geef alles op basis van je keuze de juiste plek in huis (of in de prullenbak).

Iets erin = iets eruit

Om je opgeruimde huis, opgeruimd te houden hebben we bepaalde regels nodig. De belangrijkste is; iets erin, iets eruit. Zonder dat je er erg in hebt, verzamel je gemakkelijk van alles en nog wat bij elkaar. Dit zorgt voor onrust en het is dan ook zaak om dit te voorkomen. Als je iets nieuws in huis haalt, moet iets anders verdwijnen. Zo ben je er zeker van dat je echt alleen maar pareltjes in huis haalt!

Minimalistisch wonen? Bepaal de basis

De basis van je interieur is bij een minimalistische stijl neutraal. Denk aan kleuren als beige, ecru, wit, lichtgrijs en taupe die de boventoon in je huis zullen voeren. Zo’n rustige basis zorgt voor rust en warmte.

Geef je interieur een minimalistische upgrade, enjoy goodlife!

Ontdek meer interieuradvies op het lifestyle voor vrouwen platform ladiesgoodlife.