Zelf de lekkerste soep maken doe je zo met deze recepten
Zelf de lekkerste soep maken doe je zo met deze recepten

Zelf de lekkerste soep maken doe je zo met deze recepten

Of je het nu eet als voorgerecht of lunch: soep is altijd een goed idee! Het stilt namelijk de honger. Bovendien is een soepje niet alleen ontzettend lekker, het bevat ook nog eens veel vitamines, waardoor het ook nog eens een gezonde keus is. Alleen soms heb je even geen inspiratie voor het koken of weet je niet waarin je zin hebt. Vind hier onze top 3 soeprecepten voor elk moment!

Verse tomatensoep

Als je op zoek bent naar een voedzame, gemakkelijke èn gezonde soep dan is deze verse tomatensoep precies wat je zoekt. Haal 2 paprika’s, 5 grote romatomaten, 1 ui, 2 wortels, 2 teentjes knoflook en de specerijen tijm, oregano en verse basilicum in huis. Ontvel de tomaten door ze te koken in warm water en af te spoelen onder koud water. Rooster vervolgens alle groenten samen met de tijm en oregano +/- 30 minuten in de oven op 200 graden. Zo krijgt de soep een diepere smaak. Doe hierna alles in een pan, voeg water en bouillon toe en blend tot een gladde soep. Garneer met de verse basilicum.

Aspergesoep is een seizoenssoep

Aspergesoep

Aspergesoep maak je het beste in de periode van half maart tot eind juni, dan is het namelijk aspergeseizoen. Deze soep maak je met asperges, bloem, kippenbouillon, 1 ui en optioneel bladpeterselie en/of bosui. Je hebt dus maar weinig ingrediënten nodig! Bak de ui, voeg de bloem toe en laat een paar minuten garen. Zo maak je de roux. Laat deze vervolgens afkoelen. Heb je asperges gekocht met schil? Schil ze dan, verwijder het kontje en bewaar de schilletjes. Kook de asperges met de schillen ongeveer 8-10 minuten gaar in de bouillon. Zeef de bouillon, verwijder de schillen en snijd de asperges in stukjes. Zet de roux weer op de kookplaat en voeg beetje bij beetje de bouillon toe aan de roux. Roer met een garde totdat er een gladde soep ontstaat.

Thaise kippensoep met noodles

Deze noedelsoep met kip kun je ook prima eten als maaltijd. Hij is namelijk heerlijk gevuld met kip, paprika, taugé, citroengras, gember, kokosmelk, limoen en noedels. Voeg Thaise curry pasta toe als lekkere smaakmaker. Bak deze allereerst aan samen met de gember, knoflook en rode peper. Voeg daarna de kippenbouillon en citroengras toe. Vervolgens doe je de kipfilet reepjes erbij, totdat deze goed gaar zijn. Tot slot voeg je de taugé, kokosmelk, limoen en noedels toe. Trek de noedels met twee vorken uit elkaar, gedurende 3 minuten. Aan tafel!

Een soep vol met eiwitten

Wil je meer lezen over eten? Lees dan verder op online lifestyle platform ladiesgoodlife.