Matcha: het groene goud uit Japan
Matcha: het groene goud uit Japan

Matcha: het groene goud uit Japan

Matcha vind je tegenwoordig overal. Van lattes tot ijs en van koekjes tot gezichtsverzorging. Maar deze groene poederthee is meer dan alleen een trend van nu. Matcha heeft diepe wortels in de Japanse cultuur en staat bekend om de rust, energie en gezondheidsvoordelen die het met zich mee kan brengen.

Meer dan slechts een drankje

Matcha komt uit Japan en is het resultaat van een eeuwenoude theeceremonie. De thee wordt gemaakt van, met zorg geteelde, theebladeren die in hun geheel worden vermalen tot een fijn poeder. Omdat je het hele blad consumeert, krijg je een hogere concentratie antioxidanten binnen. Vooral catechinen zoals EGCG zijn sterk aanwezig en deze dragen bij aan celbescherming en een sterk immuunsysteem. Daarnaast bevat het L-theanine, een aminozuur dat zorgt voor kalme alertheid. Je voelt je helder en gefocust, zonder de pieken en dalen van cafeïne uit koffie.

Matcha in allerlei vormen

De veelzijdigheid maakt matcha extra bijzonder. Je kunt de kenmerkende, volle umamismaak verwerken in thee (opkloppen met heet water), maar ook heerlijk in allerlei andere recepten. Denk bijvoorbeeld aan:

  • Een zachte, romige latte voor een energieke start van de dag.
  • Een frisse bol ijs met een verrassend diepe smaak.
  • Een groene variant van je favoriete koekjes of cake.
  • Een boost aan antioxidanten in een heerlijke smoothie.
  • Een touch of matcha in je hartige gerechten, als smaakmaker in sauzen of dressings.

Geduld is een schone zaak

Alleen het bereiden van je heerlijke matcha brengt je al een rustmoment op de dag. Water op de juiste temperatuur, het poeder zorgvuldig opkloppen met een bamboeklopper… Het vraagt om aandacht, en juist daarin schuilt de kracht: even vertragen op een drukke dag.

Of je nu op zoek bent naar meer energie, focus of een mindful moment: matcha biedt het allemaal. Enjoy goodlife!

Vind meer eten en drinken op het lifestyle voor vrouwen platform ladiesgoodlife.