Processed with VSCO with c1 preset

Hoe maak je matcha thee? 

In Japan wordt matcha thee al jarenlang gedronken. Ook in Nederland is het steeds populairder. Matcha is een speciaal soort groene thee van de theebladeren van de Camelia Sinensis plant. De theebladeren worden op een speciale manier gemaakt. Dit geeft de thee een unieke smaak, ook wel umami genoemd. You hate it, or you love it… Ook zit de thee vol met antioxidanten, cafeïne en eiwitten. Veel meer dan bij normale groene thee. Het is daarom een goede aanvulling op een gezond voedingspatroon. Het lijkt op het eerste oog misschien moeilijk, maar je maakt dit drankje gemakkelijk zelf.

Matcha is een superfood!

Wat heb je nodig om matcha thee te maken?

Als je zelf matcha thee wil maken heb je matcha poeder nodig. Dit kun je bijvoorbeeld kopen bij een Holland & Barrett winkel of online. Zorg daarnaast voor een kommetje, kloppertje of garde en natuurlijk gekookt water. Je kan eventueel ook theezakjes kopen met matcha theepoeder erin.

Hoe kun je het maken?

Pak een kommetje en schep er een theelepel matcha poeder in. Voeg een beetje water toe en roer het geheel tot een papje. Daarna giet je er ongeveer 100 ml kokend water bij. Klop het totdat er een schuimlaagje op zit.

Wil je meer lezen over drinken en eten? Lees dan meer op online lifestyle blog voor vrouwen ladiesgoodlife.