De ultieme top 5 vakantie in eigen land
De ultieme top 5 vakantie in eigen land

De ultieme top 5 vakantie in eigen land

Met de zomer voor de deur gaan we steeds meer naar buiten. Een barbecue bij de buren of een picknick in het park. Nederlanders weten als geen ander hoe we kunnen genieten van buiten zijn. Helaas zal door de Corona crisis onze vakantie er wat anders uit zien dan dat we gewend zijn. Het is nog niet zeker of we nog een reis kunnen gaan maken naar een ander land, maar gelukkig geeft ons dat des te meer ruimte om Nederland eens goed te verkennen! En ja, Nederland kent genoeg mooie plekjes en hotspots.

De Biesbos

Nationaal Park de Biesbosch is een natuur- en recreatiegebied in de buurt van Dordrecht. Je kunt hier genieten van de natuur en heel wat leuke dieren spotten. Zo kun je in de Biesbos zelfs bevers vinden. Ook is het gebied perfect om een bootje te varen of een rondje te wandelen of fietsen. Ben jij meer fan van wat actiefs? Probeer dan eens te suppen. Met een grote peddel zorg je ervoor dat je op het board kunt blijft staan.

De Waddeneilanden

Een zon, zee, strand vakantie in eigen land? De Waddeneilanden is the place to be. Je vind hier als strandliefhebber alles wat je hartje begeert. De brede zandstranden, de wind in de duinen, de prachtige wandel- en fietspaden, de gezellige dorpjes met hun heerlijke terrasje: dit is Nederland vakantieland op zijn best, zéker als het weer meezit.

Het Limburgse Heuvelland

In het bourgondische zuiden van het land kom je uit bij mooie glooiende heuvels en erg veel leuke wandel-en fietsroutes. Denk eens aan de mergellandroute of het Pieterpad. Die zijn zeker de moeite waard! Natuurlijk is de Limburgse gezelligheid ook overal aanwezig. Maastricht, Valkenburg of Gulpen? Drink een zalig biertje en geniet van een echte Limburgse vlaai.

De Friese meren

In de provincie Friesland vind je de ‘Fryske Marren’ oftewel de Friese Meren, wat je zeker een walhalla voor de watersporter zou kunnen noemen. Meren als het Slotermeer, Sneekermeer of het IJsselmeer zorgen voor veel water-plezier. In een van de typische Friese havenplaatsjes zitten in de zomers de terrasjes lekker vol en geniet je samen met veel vaarliefhebbers van het echt Friese leven.

Nederlandse grachten

Stad en water combineren? In de zomer kun je heerlijk dobberen over de Nederlandse grachten. Wat dacht je bijvoorbeeld van Utrecht of Amsterdam? In een sloepje de stad verkennen is zeker de moeite waard. Je kunt ervoor kiezen om zelf te varen of je kunt een schipper inhuren. Daarna lekker shoppen in de binnenstad en een hapje eten? Klinkt als een heerlijke vakantie, toch?

Meer lezen over reizen? Bekijk onze travel-rubriek. Ladies, enjoy goodlife!