warme-europese-vakantiebestemming-voor-de-herfstvakantie
warme-europese-vakantiebestemming-voor-de-herfstvakantie

Warme Europese vakantiebestemming voor de herfstvakantie

In de herfstvakantie is het ideaal om even te ontsnappen aan de donkere dagen, het regenachtige weer en de koudere temperaturen. Om gezond te blijven hebben we natuurlijk wel genoeg vitamine D en ontspanning nodig. Maar waar is het lekker weer in oktober? Pak je biezen en vertrek naar een van onderstaande zonnige vakantiebestemmingen.

Op Ibiza is alles beter

Ibiza is een eiland van Spanje, en is in oktober een heerlijke vakantiebestemming! Het party seizoen is dan wel afgelopen, maar je geniet hier nog steeds van een heerlijk zonnetje, de zee en het strand. Spot hier flamingo’s, huur een scooter of bezoek met een boot een ander eilandje. Het is op Ibiza in de herfstvakantie gemiddeld rond de 23 graden.

Herfstvakantie in Griekenland

Zit je denken om naar Griekenland te gaan? Boek dan een vakantie naar de eilanden Karpathos en Kos. Karpathos is een bergachtige eiland en ideaal om sightseeing te combineren met zon, zee en strand. Kos is een van de warmste eilanden van Griekenland en je hebt hier dus de meeste kans op mooi weer in oktober. Huur hier een fiets en tour langs de mooiste kustlijnen en stranden. De temperatuur ligt in oktober gemiddeld op 23 graden.

Puglia in bella Italia

Puglia ligt in Zuid-Italië, en is een uitermate geschikte bestemming voor in de herfstvakantie. De schilderachtige kustplaatsjes, trulli huisjes en gastvrije locale bevolking typeren dit gebied. Vlieg vanuit Nederland op Bari of Brindisi en boek een huurauto, neem een taxi of maak gebruik van de shuttleservice op het vliegveld (goedkoopste optie) om in het centrum te komen. In september/oktober ligt de temperatuur gemiddeld op 25 graden en de temperatuur in de avond is ook zeker nog aangenaam.

Puglia in bella Italia

Madeira

Madeira is een vulkanisch eiland en natuurlijk ook het welbekende bloemeneiland van Portugal. Als je over dit eiland wandelt vind je de meest kleurrijke flora en fauna. Zin in een wat actievere herfstvakantie? Hiken, bergbeklimmen of wandelen door de jungle of op een vulkaan. Op Madeira kan het allemaal! De temperatuur op Madeira is in de herfst gemiddeld 21 graden, en de zee is zelfs nog 22 graden.

Het Hawaii van Europa: Madeira

Herfstvakantie boeken

Even lekker ertussenuit en boeken maar! Gebruik voor het boeken van je vlucht Google Flights, hiermee kun je gemakkelijk vliegtickets vergelijken van (bijna) alle maatschappijen. Wil je meer lezen over vakantie of lifestyle nieuws voor vrouwen? Lees dan verder op lifestyle platform voor vrouwen ladiesgoodlife.