dingen-die-je-niet-wist-over-alcohol
Burst

Dingen die je niet wist over alcohol

Waar komt het vandaan?

Het maken en drinken van alcohol doen we al heeeeel wat jaren. Er wordt vermoed dat er tienduizenden jaren geleden mensen “per ongeluk” alcohol ontdekten doordat ze overrijp gevallen fruit aten. Het drinken van alcoholische dranken gebeurde waarschijnlijk om verschillende redenen. Zo werd het veel gedronken door zieken, met medicinale redenen, maar ook tijdens feestjes en religieuze bijeenkomsten.

Drankjes mixen?

Je hoort vaak mensen zeggen dat wanneer je verschillende drankjes door elkaar drinkt je sneller dronken wordt. Toch is dit niet het geval. Alle drankjes hebben ongeveer dezelfde hoeveelheid alcohol per glas. Verschillende drankjes drinken is dus gewoon allowed! Denk wel aan je snelheid. Van sneller drinken word je namelijk wél sneller dronken.

Slaap kindje slaap

Na het drinken val je vaak erg snel in slaap, maar slaap je ook beter? Onderzoek laat zien dat de eerste helft van de nacht vooral beter wordt door het drinken van alcohol. Het probleem zit hem alleen in de tweede helft van de nacht. Je zal namelijk minder REM-slaap hebben, waardoor minder informatie diep verwerkt kan worden in het geheugen. Ook herstellen je spieren en botten minder goed na het drinken van een paar glaasjes. Laat dat biertje na het studeren of na het sporten dus een keertje staan voor je eigen bestwil.

Alcohol door een rietje?

Word je sneller dronken wanneer je met een rietje drinkt? Het antwoord op deze vraag is een volmondige ja! Dit komt omdat de alcohol op deze manier meteen wordt opgenomen via je gehemelte. Ook drink je met een rietje vaak net wat sneller. OEPS!

Vrouwen vs. Mannen

Nee het is geen fabel. Vrouwen worden over het algemeen sneller dronken dan mannen, maar is dit onze schuld? Het mannenlichaam bestaat voor ongeveer 60% uit vocht, terwijl dit bij vrouwen maar ongeveer 50% is. Zo hebben vrouwen al sneller een hoger promillage. Jammer, maar er valt mee te leven, toch?

Bij alcohol is er natuurlijk altijd risico op een kater. En nee die zijn niet altij even fijn. Op zoek naar anti-kater tips? Bekijk dan ook eens dit blog.

[divider]Deze meid kan er wat van[/divider]

Ontdek meer gezondheid voor vrouwen nieuws op lifestyle platform ladiesgoodlife.