tips-tegen-een-kater
tips-tegen-een-kater

Tips tegen een kater

Heb jij een leuk feestje op de planning en moet je de volgende ochtend vroeg op om te werken? Of heb je gisteravond iets te lang tot in de late uurtjes door gefeest? Dan is de kans groot dat je vandaag, oftewel de day after, spijt hebt van alle genuttigde biertjes of wijntjes. Overgeven, hoofdpijn, misselijk, je erg slap en lusteloos voelen… Ja, tijdens een heftige hangover hebben we ontzettend veel zelfmedelijden. Hoe komen we er het snelste van af?

Hoe ontstaat een kater?

Je hebt waarschijnlijk wel gemerkt dat je na het nuttigen van een alcoholisch drankje altijd vaker en sneller naar het toilet moet om te plassen. Alcohol stimuleert namelijk de vochtafdrijving. Bij te veel vochtafdrijving kun je uitdrogen. Daarom is het erg belangrijk dat je genoeg drinkt. Door te veel vochtverlies voel je je de dag erna namelijk slap en misselijk en heb je de welbekende nadorst. De eerste tip om een kater te voorkomen:

#1 Drink genoeg

Drink genoeg water tijdens het nuttigen van alcoholische versnaperingen.

Nog steeds een kater? Probeer de volgende tips uit:

#2 Bewegen

Je zult er misschien niet meteen aan denken als je last hebt van een kater, maar door te bewegen kom je snel van je kater af. Je hoeft niet meteen 10 kilometer te hardlopen, maar bijvoorbeeld yoga of buikspieroefeningen kunnen al ontzettend goed hlepen. Door fysiek te bewegen zul je namelijk de alcohol uitzweten. Daarnaast helpt het ook goed om even je gedachten te verzetten, zodat je niet telkens nadenkt over hoe slecht je je voelt. De buitenlucht zal je ook zeker goed doen. Let op: drink tijdens het bewegen genoeg water, zodat je uitdroging voorkomt!

#3 Ontbijten

Misschien heb je er helemaal geen zin in als je een kater hebt: een ontbijtje. Toch is het ontbijt de belangrijkste maaltijd van de dag. Al helemaal als je een kater hebt en je jezelf slecht voelt. Een eitje is eigenlijk het beste voedsel medicijn tegen een kater. In eieren zit namelijk cysteïne wat ethanal afbreekt, dit zijn de kater veroorzakende stoffen in je lichaam. Je zult vast wel eens fastfood gegeten hebben tegen een kater. Alleen kun je dit tijdens een hangover beter niet eten, het kan namelijk je maag irriteren. Het eten van fastfood vòòr het drinken kan daarentegen wel de kans op een kater verkleinen doordat het je maag isoleert.

Wil jij meer lezen over eten en drinken? Lees dan verder op online lifestyle platform voor vrouwen ladiesgoodlife!