fbpx
droge-huid-niet-meer-met-deze-tips
Valeria

Droge huid? Niet meer met deze tips!

Hoe kom je van je droge huid af? Het is rood, het voelt strak aan, het trekt, het prikt soms, het geeft een schraal gevoel en schilfertjes komen zo nu en dan tevoorschijn. Dit zijn allemaal kenmerken van een droge huid. Vooral in de winter wordt onze huid op de proef gesteld. De kou en de wind maken het onze huid niet makkelijk.

Toch kunnen we zelf zeker een weerwoord bieden tegen onze droge huid. Wij hebben een aantal tips opgesomd die het jouw droge huid lastig zullen maken. Precies wat we willen!

Water please

Water! Waar is het eigenlijk niet goed voor?! Drink genoeg water, je hoort het overal. Minimaal 2 liter water per dag geeft niet alleen je huid maar heel je lichaam een boost. Een droge huid is een seintje aan jou, het geeft aan dat je huid vocht nodig heeft om te herstellen. Met vochtherstellende producten alleen ben je er nog niet. Deze producten bieden werkstoffen waardoor je huid beter in staat is om vocht vast te houden. Let dus op, deze middeltjes werken pas als er ook daadwerkelijk vocht vast te houden is.

Als je niet precies weet welke hydraterende producten je daarnaast het beste kunt gebruiken, zoek dan naar producten met een hoge concentratie aloë vera. Dit helpt tegen droogheid en andere huidproblemen. Alcohol en cafeïne zijn dan weer een nogo, deze laten je huid sneller uitdrogen. Hoe cliché het ook klinkt… Stay hydrated!

Die lange en hete douche vergeten… (ja echt…)

Je doucheritueel heeft meer invloed op je huid dan je misschien denkt. Het warme water uit de kraan is niet goed voor je huid. Helaas geldt de regel ‘hoe langer, hoe beter’ dan ook niet in deze situatie. Kort en efficiënt douchen is wat we moeten doen. Ook de temperatuur waarop jij de kraan zet, is van belang. Hoe meer jij de knop richting die hogere temperaturen draait, hoe slechter dit voor je huid is. Die douche in de ochtend of juist in de avond is natuurlijk heerlijk en hier willen we eigenlijk helemaal niks aan veranderen. Voor die droge huid is het echter wel beter om je huid de kans te geven om te herstellen. Douchen doen we dus niet te lang, niet te heet en niet te vaak.

Nog meer douchegedoe…

Als je dan de douche uitstapt zijn er ook nog wat afdroogtips. Vermijd het schuren en schrobben met je handdoek. Deppen is vele malen huidvriendelijker. En dan wel met een schone handdoek. Zeepresten van de vorige keren zullen je huid geen goed doen. Met douchegel moeten we ook weer niet overdrijven. Geniet, maar gebruik met mate ;).

Weet wat je eet

Voor de visliefhebbers onder ons is dit appeltje eitje. Vis eten helpt namelijk tegen een droge huid. Door vette vis te eten, wordt de aanmaak van talg in je huid bevordert. Talg zorgt er dan weer voor dat de droogheid van je huid afneemt. Now we’re talking. Is vis niet zo jouw ding? Geen zorgen! Er zijn genoeg voedingssupplementen met visoliën die ook de talgproductie bevorderen.

Don’t stress en verzorg je huid

Tenslotte kan stress invloed hebben op je huid. Nu komt misschien wel de leukste en makkelijkste tip van allemaal. Plan zo nu en dan een heerlijke spa day om te ontstressen. Goed excuus toch! Zorg daarnaast voor de juiste huidverzorging. Laat je adviseren wanneer je er niet helemaal uitkomt. Vermijd producten met alcohol of parfum en kies voor een vette crème. Gebruik na het douchen een voedende crème of olie en smeren maar!

Doe je huid en jezelf een plezier met deze handige hacks, enjoy goodlife!

Vind meer beauty nieuws op het lifestyle platform ladiesgoodlife!