De lekkerste en gezondste pokebowl ingrediënten

Lekker, gezond en makkelijk te bereiden. Een pokebowl heeft veel voordelen. ‘Poke’ betekent ‘snijden’ en is een Hawaïaans woord voor rauwe gemarineerde vis. Oorspronkelijk komt de pokebowl ook uit Hawaii, vissers aten op deze manier de kliekjes van de visvangst op. Tegenwoordig is iedere wereldkeuken bekend met deze bowl, zo heb je ook Aziatische of Japanse recepten. Wij lichten de lekkerste ingrediënten voor je uit!

Basisingrediënt

Een pokebowl bestaat vaak uit rijst, maar je kunt bijvoorbeeld ook variëren met noodles of spaghetti. Welke rijst je gebruikt, maakt in principe niet uit. Als je voor de gezondste rijst wilt kiezen, ga dan voor zilvervliesrijst (volkoren). Deze rijst is het gezondst omdat het nog een vliesje bevat. Je kunt de rijst al even van te voren koken, want de rijst kan gewoon afgekoeld in de kom.

Enjoy healthy life and enjoy goodlife!

Groentes

Het lekkerste is om veel groentes toe te voegen aan je schaaltje. Schaaf komkommer in reepjes en rol deze op, snijd paprika in kleine blokjes, tomaatjes in maantjes en lepel een avocado uit. Tip: voeg kleine blokjes zoete aardappel toe voor een lekker zoete smaak. Voor de frisheid, adviseren wij een mango of ananas of perzik toe te voegen.

Vlees, vis of vega

Je kunt je pokebowl vullen met wat dan ook! Als je voor een vegetarische variant gaat, kun je ervoor kiezen om bijvoorbeeld tofu te marineren en toe te voegen. Pokebowls zijn ook erg lekker met garnaaltjes of zalm. Je kunt je bowl ook vullen met biefstuk reepjes. Heerlijk!

Garnering

Om het helemaal af te maken voeg je een lekkere sojasaus toe. Kikoman sojasaus is de beste sojasaus die er is! Garneer je kom met wat sesamzaad en eventueel croutons voor een lekkere bite.

Geniet van je pokebowl, smakelijk eten!

Wil je meer lezen over eten en drinken? Lees dan verder op lifestyle platform voor vrouwen ladiesgoodlife.