lekker-vegetarisch-eten-zonder-vlees
lekker-vegetarisch-eten-zonder-vlees

Lekker vegetarisch eten zonder vlees

Tegenwoordig eten mensen voortaan steeds vaker vegetarische gerechten. Het zijn van flexitariër of vegetariër brengt veel voordelen met zich mee. Ten eerste veroorzaak je minder dierenleed en het is beter voor de milieu en het klimaat. Wat veel mensen niet weten is dat 1 koe jaarlijks net zo veel broeikasgassen uitstoot als één auto die ongeveer 1,5 keer de wereld rondrijdt. Iedere koe heeft namelijk ontzettend veel water en voer nodig. Als er dus minder vlees gegeten wordt, zal dit bijdragen aan een mindere uitstoot van broeikasgassen. Daarnaast is vegetarisch eten ook nog eens lekker en is het leuk om eens nieuwe dingen uit te proberen.

Pastasalade

Een pastasalade is eenvoudig samen te stellen zonder vlees en ook nog eens goedkoop. Een pastasalade met cottagecheese, avocado, pijnboompitten, rucola en courgette is daarnaast ook nog eens erg gezond! Je kunt ook kiezen voor een pasta met tomatensaus. Smullen maar…

Volkorenpasta bevat veel vezels en is daarom gezond!

Soepjes

Soep is vaak vegetarisch en dat het maakt het nou nog net iets extra lekkerder. Je kunt bijvoorbeeld een geroosterde paprikasoep maken, een groentesoep, courgettesoep of zoete aardappelsoep. Met wat alleen wat groente, een groentebouillon blokje en kokend water kom je al ontzettend ver.

Curry

Een curry kun je ook prima maken zonder kip. Je doet er gewoon wat extra groentes in en klaar is kees! Bijvoorbeeld broccoli of bloemkool kan al zorgen voor een lekkere bite. Hoe langer de curry staat, hoe lekkerder hij smaakt. Begin dus op tijd en laat alles goed pruttelen op laag vuur.

Nasi

Nasi Goreng kun je perfect maken met de Kipstuckjes van de Vegatarische Slager en satésaus. Tip: met ongezouten pinda’s kun je de bite van kip heel goed namaken. Als je wil kun je er nog wat cassave kroepoek bij eten, deze kroepoek is namelijk ook vega!

Wil jij meer lezen over gezond eten? Lees dan verder op lifestyle platform voor vrouwen, ladiesgoodlife!