Vergroot je mindfulness met deze eenvoudige tips
Vergroot je mindfulness met deze eenvoudige tips

Vergroot je mindfulness met deze eenvoudige tips

Door de opkomst van allerlei technologische ontwikkelen bestaat het dagelijks leven tegenwoordig uit veel prikkels en hoge verwachtingen. Naast voordelen, brengt dit ook enkele nadelen met zich mee. Denk aan afleiding, gebrek aan focus en negatieve gedachten. Dit kan een effect hebben op je geluksgevoel en zelfvertrouwen. Gelukkig kun je technieken ontwikkelen om hier beter mee om te gaan. Met deze tips kun je je mindfulness vergroten.

Zo ervaar je meer rust en geluk

Wat is mindfulness?

Gedachten gaan altijd over de toekomst of het verleden (herinneringen of verwachtingen). Bij mindfulness leer je om je gedachten om te zetten door bewust te kiezen waar je je aandacht op richt. Door je aandacht te richten op het hier-en-nu ervaar je minder piekergedachten, zit je minder in je hoofd en geniet je meer van het moment. Maar deze skill moet je wel ontwikkelen door te oefenen. Hoe kun je met kleine stappen al grote sprongen vooruit maken?

1. Begin klein

Door klein te beginnen en bewust bezig te zijn met één taak, kun je mindfulness langzaam maar zeker meer in je leven verweven. Laat bijvoorbeeld je mobiel liggen als je naar het toilet gaat. Of focus tijdens het koken op het snijden van de groenten. Het is belangrijk dat het een kleine verandering is. Zo vergroot je de kans dat je het volhoudt.

2. Koppel het aan een gewoonte

Zeker als mindfulness nieuw is voor je, kan het op het begin ingewikkeld zijn om een meditatiegewoonte op te bouwen. Door je mindfulness oefening te koppelen aan een gewoonte zorg je ervoor dat het in je routine komt. Houd bijvoorbeeld een vast tijdstip aan, bijvoorbeeld na het tandenpoetsen of voor het slapen gaan.

3. Wees geduldig

Mindfulness lijkt simpel, maar het is zeker niet makkelijk. Je gedachten zullen continu blijven terugkeren. Het is de kunst om telkens weer je aandacht terug te brengen naar het moment. Bijvoorbeeld door op je ademhaling te focussen.

Geniet van het moment, enjoy goodlife!

Wil je meer weten over psychologie en lichaam? Lees dan verder op online lifestyle platform voor vrouwen ladiesgoodlife.