naakt-slapen-5x-the-reason-why
Pixabay

Naakt slapen: 5x the reason why

1. Minder stress

Oxytocine wordt ook wel het knuffelhormoon genoemd en wordt vooral aangemaakt bij huid-op-huidcontact. Het hormoon vermindert stress en heeft een positief effect op de bloeddruk en het immuunsysteem. Door naakt tegen je (blote!) partner aan te liggen, wordt er extra veel oxytocine aangemaakt in je lichaam. Weg met die stress dus! Nu nog je partner overtuigen.

2. Lekker luchtig

Lekker luchtig “down under” is niet alleen fijner maar ook veel hygieënischer. Door geen ondergoed of pyjama te dragen blijft alles droog en gezond. Zo krijg je veel minder snel last van bacteriën en schimmels. Win-win dus!

3. Be Naked, Feel sexy

Laten we eerlijk zijn… naakt slapen is toch ook gewoon sexy. Je voel je zachte dekbed tegen je huid en voelt je meteen heerlijk vrij. Naakt slapen is zo een ideale manier om je zelfvertrouwen aan te vullen. Dat wordt natuurlijk altijd gewaardeerd!

4. Voor een smalle taille

Wat je misschien niet had gedacht is dat je door naakt slapen meer calorieën verbrand. Zei je dat nou echt? Jazeker! Naakt slapen is goed voor het verbranden van die extra kilootjes. In je blootje is je lichaamstemperatuur ’s nachts net wat lager dan wanneer je in je wollen pyjama ligt. Hierdoor moet je lichaam net wat harder werken om zich warm te houden.

Ook het stresshormoon cortisol speelt een belangrijke rol bij het slapen. Normaal daalt het level ‘s nachts om in de ochtend ons te helpen om weer op gang te komen. Helaas is dit niet zo als we te warm slapen. Je lichaam komt daarom niet zo goed tot rust en zal voor “noodgevallen” extra vet opslaan in plaats van verbranden.

5. Diepe slaap

Waar het natuurlijk allemaal om gaat is het hebben van een goede nachtrust. Bij een diepe slaap zorgt het lichaam ervoor dat de lichaamstemperatuur op een natuurlijke manier omlaag gebracht wordt. Een pyjama kan dit natuurlijk proces verstoren en kan het zorgen voor slapeloosheid. Zo is naakt slapen dus niet alleen fijner, maar ook natuurlijker. Laat die dikke pyjama dus maar in de kast liggen voortaan.

Slaap jij altijd al lekker naakt met je partner? Mensen die samen naakt slapen zijn gelukkiger en leiden een intiemer leven. Zeker blijven doen dus!

Stay fit and enjoy the goodlife!

Ontdek meer gezondheid tips voor vrouwen op lifestyle platform ladiesgoodlife.