Tinder: nog steeds populair?
Ibrahim Asad

Tinder: nog steeds populair?

Je kent vast wel iemand in jouw vriendenkring die gebruik maakt van een dating applicatie als Tinder, Happn, Badoo en noem maar op. Wellicht heb je zelf een van deze apps op je smartphone gedownload. En zo gek is dat niet, want 1.1 miljoen mensen uit Nederland (!) maken gebruik van Tinder. Een tijdje geleden heerste er nog een taboe op Tinder, want niemand geeft graag toe op zoek te zijn naar liefde. Maar momenteel is het helemaal hot en lijkt dit taboe de wereld uit te zijn verdreven. Tinder heeft zo haar voor-en nadelen en deze zullen we bespreken in dit blog!

Voordelen

Op Tinder heb jij de mogelijkheid om mensen te ontmoeten die je anders nooit zou ontmoeten. Het vergroot als het ware jouw zoekveld, en het verkleint de wereld. Aangezien er zoveel mensen inmiddels op Tinder zitten, is de kans groot dat er iemand tussen zit die voldoet aan jouw eisen. Het vergroot dus de kans op het vinden van een potentiële partner.

Daarnaast durf jij waarschijnlijk veel eerder een move te maken, dan wanneer je deze persoon in real-life tegen komt. Op Tinder is een move als het ware het naar rechts ‘swipen’ (liken) van een persoon. Swiped deze persoon jou niet naar rechts, dan krijg je hier niks van mee. Het kan namelijk ook zo zijn dat deze persoon gewoon een tijdje inactief is op Tinder en je daarom niet heeft geliked.

Nadelen

Doordat je zoveel keuze hebt, wordt het bijna lastig kiezen. Dat noem je ook wel keuzestress. Over het algemeen zitten er meer mannen dan vrouwen op Tinder. Daarom ervaren vrouwen een keuzestress. Als gevolg zijn vrouwen als het ware wat selectiever in hun swipe gedrag. Oftewel ze swipen minder mannen naar rechts. Ze zijn dus een tikkeltje kieskeuriger. Daarentegen swipen mannen meestal meer vrouwen naar rechts in de hoop dat er een potentiële match tussen zit. Maar op basis van wat zijn vrouwen kieskeurig? Op Tinder kun je namelijk alleen oordelen op basis van een foto, biografie of eventuele interesses. Terwijl als je iemand in het echt ontmoet het vaak gaat om de klik die je voelt. Daarom noemen mensen Tinder ook wel eens een ‘vleeskeuring‘.

Doordat je de mogelijkheid hebt om op Tinder mensen te ontmoeten die je anders nooit zou ontmoeten, weet je eigenlijk ook niet goed wie je voor je hebt. Wie is deze persoon echt en wat zijn zijn/haar intenties? Mensen gebruiken namelijk om verschillende redenen Tinder. Bijvoorbeeld voor tijdverdrijf, het vinden van een relatie, het vinden van kortstondige seksuele relaties, het vinden van een rebound of gewoon uit nieuwsgierigheid, noem maar op! Daarom is het soms lastig om te weten te komen of de persoon in kwestie dezelfde intenties heeft als jou.

Tinder is een vleeskeuring

Je kunt er maar op een manier achter komen wat je nou echt van Tinder vindt, en dat is om het uit te proberen. Wie niet waagt, wie niet wint spreekt het gezegde ook wel. En vind je het echt helemaal niks? Dan heb je het ook weer zo verwijderd van je smartphone.

Wil jij meer interessante apps ontdekken? Lees dan snel verder op lifestyle nieuws voor vrouwen platform ladiesgoodlife.