Festival time! Help, wat moet ik aan?
Marcin Dampc

Festival time! Help, wat moet ik aan?

YES! Festival time! Misschien is het nog een beetje vroeg, maar zeg nou zelf… hoe leuk is het om te fantaseren over festivaloutfits voor deze zomer! Naast de bekende seizoenen als lente, winter, herfst en zomer hebben we het onmisbare festivalseizoen. De een is helemaal festivalgek en de ander vindt één festival wel genoeg. Of je nu een echte festivalganger bent of niet, een on-fleek outfit hoort er in ieder geval bij. Als je eenmaal je kaartjes hebt weten te bemachtigen begint die vraag al te kriebelen… Wat moet ik aan?!

[divider]Festival time! Help, wat moet ik aan?[/divider]

Laten we vooropstellen dat een festival dé plek is om je eigen stijl de vrije loop te laten gaan. Laat je niet beperken door wat wel of niet mag en hoort. Op de festivaldagen zien we allerlei verschillende stijlen langskomen en dat maakt de festivals extra leuk. Voor je festivaloutfit zal je creatief moeten zijn en wij geven je tips voor hoe jij het samenstellen van je outfit aan kunt pakken. Vind hier antwoord op de vraag: wat draag je naar een festival?

Outfit of the festivalday

Er zijn een aantal basisitems waarmee je eigenlijk altijd goed zit. Een high-waisted spijkerbroekje is een voorbeeld van zo’n item. Je kunt deze combineren met wat je maar wilt. Ook zijn een maxirok en een toffe jumpsuit een absolute go. Maar let op, deze items zijn vrij standaard en om echt te shinen op het festival zal je nog wat creativiteit en persoonlijkheid toe moeten voegen.

Houd ook altijd de festivaltrends in de gaten. Elk jaar zien we weer nieuwe trends verschijnen. Voor komend festivalseizoen zijn neon-kleuren en een tie-dye print van die trends. We zeggen doei tegen de pastelkleuren en we gaan voor fellere en hardere kleuren.

Denk ook een beetje praktisch

De festivalterreinen zijn niet de meest makkelijke ondergronden. De schoen die je aantrekt moet onder andere regen-, zand-, gras- en bier-proof zijn. Hakken en open sandaaltjes zijn dan ook niet de slimste opties. Met toffe biker boots, statement sneakers of westernlaarsjes (let’s go bohemian) bespaar je jezelf een hoop ongemakken. Keep your feet happy! En is het weer zo’n typisch Nederlandse regenachtige dag? Je kunt ook kiezen voor statement regenlaarzen! Van bloemenprint tot geruite laarzen, gooi die creativiteit maar in de schoenen!

Be creative!

Haal de ‘creatieve jij’ naar boven en customize je outfit met persoonlijke details. Laat je hobby’s, favoriete artiesten of andere persoonlijke dingen terugkomen in bijvoorbeeld een embleem op je jack. Ontwerp een tof t-shirt door een eigen gemaakt logo erop te plaatsen of juist los te gaan met bleekmiddel.

Details everywhere!

It’s all about the details! De eerdergenoemde basisitems hebben nog accessoires nodig om een 100% festivalproof outfit genoemd te kunnen worden. Tassen, sieraden, brillen, hoeden, sjaaltjes en ga maar door. Een sjaaltje in je haar of als riem, in bijvoorbeeld een leuke neon-kleur, tilt je outfit al naar een heel nieuw level. Schroom ook zeker niet met de armcandy! Een rij toffe armbandjes om je pols geeft een echte festival vibe. En wat dacht je van hippie zonnebrillen en grote hoeden. Waar voorheen de bucket hats de festivalvloeren overnamen zullen dat deze keer grote hoeden zijn. Last but not least… Franjes! Aan je jasje, je tasje, je laarzen, het maakt niet uit… ze moeten dus gewoon aanwezig zijn!

Je haar als eyecatcher

Je haar moet je natuurlijk niet vergeten in alle outfitstress. Kort of lang haar? Je kunt alle kanten op met je kapsel. Tijdens het dansen is het niet altijd fijn om al je haren voor je gezicht te hebben en de voorkeur gaat dan sneller uit naar een vlecht of knot. Maak deze coupe specialer met glitters erin, let’s sparkle! Of wat dacht je van DNA-vlechten? Deze naam hebben ze niet voor niks, vlechten in een DNA-vorm! Een paar Youtube tutorials verder moet het jou ook zeker lukken!

Natuurlijk kunnen we niet alle festivals onder één hoedje nemen. Met je western/bohemian look ben je niet helemaal op je plaats op een technofestival… Bekijk even de Instagram van het festival en check de aftermovie van eerdere jaren en je ziet vervolgens de do’s en don’ts!

Be creative en stel een fantastische festivaloutfit samen! Enjoy festival life!

Vind meer fashion nieuws op lifestyle voor vrouwen platform ladiesgoodlife!