de-voordelen-van-hardlopen-en-zo-blijft-het-leuk

De voordelen van hardlopen en zo blijft het leuk!

Hardlopen is goed voor je! Het maakt je gelukkiger, helpt bij het afvallen, vermindert je risico op kanker en nog veel meer. Bovendien is het ook gewoon heerlijk om even in de buitenlucht wat stoom af te blazen. toch?

Blijven hardlopen zo doe je dat!

Begin jij maar al te vaak met sporten, maar gooi je vaak al snel de handdoek in de ring? Dan hebben wij de tips voor jou!

Make it fun!

Vraag niet meteen te veel van jezelf, maar hou het sporten vooral leuk. Maak bijvoorbeeld verschillende leuke routes, luister podcasts of je favoriete muziek en train richting een doel. Zo blijft het gevarieerd en leuk om te doen.

Maak er een sociaal uitje van

Jij laat je vriendinnen toch ook niet graag staan? Spreek af om samen een rondje te gaan rennen, zo kun je ook meteen een beetje bijkletsen. Het sociale aspect van sporten is erg motiverend. Ben jij niet zo’n fan van samen sporten? Download dan een app zoals Runkeeper of Strava. Hiermee hou jij in de gaten wie van jouw vrienden ook aan het hardlopen zijn geslagen. Keep motivated!

Spaarpunten

Zorgverzekeraars weten het maar al te goed, bewegen zorgt voor een betere gezondheid. Daarom bestaan er veel apps van zorgverzekeraars waar punten gespaard kunnen worden. Doet jouw verzekeraar ook mee? Door het doen van verschillende opdrachten, zoals een rondje wandelen, fruit eten of een workout, scoor je punten. Voor je het weet het je genoeg punten bij elkaar om leuke goodies te kopen. Win-Win dus!

Ga op zoek naar regelmaat

Sporten wordt steeds makkelijker als je het regelmatig doet. Zo is iedere sessie doeltreffend en werk jij aan een vaste routine. Je hoeft zeker niet elke dag uren lang te sporten. Begin veel liever meer 2 keer per week een korte sessie en bouw vanuit daar op. Zo kom je lekker in de ” flow”.

Hardlopen met muziek op

Heerlijk toch om ook muziek te luisteren terwijl je aan het hardlopen bent? Met een flexibele band als telefoonhouder voor om je arm, heb je alle vrijheid die jij nodig hebt op dat moment. Zo maak jij jouw workout nog leuker.

Ook zin om naar buiten te gaan voor een rondje? Enjoy goodlife!

Voor extra sport motivatie volg je lifestyle nieuws voor vrouwen platform ladiesgoodlife.