Waar is yoga goed voor?
Waar is yoga goed voor?

Waar is yoga goed voor?

The Cow Face, One-legged King Pigeon en de Downward Facing Dog. Misschien ken je deze yoga poses wel. Maar yoga is veel meer dan (stretch) oefeningen uitvoeren op een fitnessmat. Het is een totale work-out en biedt veel voordelen voor zowel je fysieke- als mentale welzijn. Maar welke positieve effecten heeft het nou precies allemaal voor jouw gezondheid? In dit artikel leggen we het uit.

Work-out voor het lichaam en geest

Lichamelijke voordelen

Yoga-oefeningen stretchen en activeren allerlei spieren in het lichaam. Hoe vaker je het doet, hoe leniger en soepeler je lichaam wordt. Dit bevordert het verbranden van calorieën en vermindert rug- en nekklachten. Daarnaast stimuleert het de bloedsomloop en zuurstoftoevoer. Oftewel, het helpt je om je lichaamsgewicht op peil te houden en is goed voor je hart en bloedvaten.

Yoga voor een gezonde geest

Tijdens yoga is het belangrijk dat je op één ding focust, verbinding zoekt met je lichaam en in het hier en nu bent. Dit kalmeert je gedachten en verlaagt het stresshormoon cortisol in je lichaam. Hierdoor daalt je bloeddruk en hartritme waardoor je je meer ontspannen voelt en innerlijke rust ervaart.

Wil je meer lezen over psychologie en lichaam? Lees dan verder op online lifestyle blog voor vrouwen ladiesgoodlife.