Begin met suppen met deze tips

Suppen (Stand Up Paddle) is een watersport waarbij je op een SUP board staat en je voortbeweegt met een peddel. Het doet een beetje denken aan surfen, maar dan anders…  De laatste tijd hoor je steeds meer mensen over deze sport en dat is niet zonder reden natuurlijk. Zowel in Nederland als in het buitenland zijn de leukste plekjes te vinden waar je met je SUP board lekker het water op kunt gaan. Ben je wel benieuwd naar dit alles en wil je beginnen met suppen? Maak dan handig gebruik van onderstaande tips!

Begin met je eigen SUP board

Zoals vele successen, begint het bij het suppen ook met de juiste materialen. Wanneer je van plan bent om vaker te suppen, kan het handig zijn om je eigen board aan te schaffen. Zo heb je de vrijheid om te gaan, waar en wanneer je maar wil. Lees je in over de verschillende boards en kijk ook naar de accessoires. Een peddel is een musthave en daarnaast heb je nog verschillende optionele accessoires.

Start zittend met suppen

Wanneer we aan suppen denken, dan zien we al gauw die stoere plaatjes voor ons waar mensen op de mooiste plekken staand op hun board over het water bewegen. Supervet! Maar helaas duurt het wel even voordat dit werkelijkheid is wanneer je net begint met suppen. Staan op je board valt niet mee en het kan slim zijn om dan ook zittend te beginnen en te ervaren hoe je evenwicht werkt op zo’n board. Dan zul je merken dat je steeds beter wordt en het staan ook makkelijker zal gaan.

Begin rustig

Ga niet gelijk de zee op met je SUP board wanneer je het nog niet vaak gedaan hebt. Want zeg nou zelf… hoe frustrerend is het als het allemaal niet wil lukken. Stel realistische verwachtingen en begin op een rustige plek. Zo heb je geen last van verschillende obstakels en kun je de tijd nemen om het suppen onder de knie te krijgen.

Lees je in

Ook al zijn we gewend om de gebruiksaanwijzingen niet open te slaan en wel te zien hoe het gaat in de praktijk, toch kan het handig zijn om je een beetje in te lezen. Hoe houd je je peddel vast? Hoe moet je staan? Hoe moet je draaien? Dit zijn dingen die je van tevoren kan lezen en vervolgens in de praktijk toe kan passen. Heb je het in je hoofd? Dan… vlieguren maken, want… oefening baart kunst.

Veiligheid voorop, ook bij het suppen

Net zoals altijd, is het ook met suppen belangrijk om je veiligheid te waarborgen. Je wil niet van een koude kermis thuiskomen wanneer je lekker bent gaan suppen. Ga samen met anderen, blijf weg van schepen en andere obstakels, ga niet alleen op groot water en check de weersverwachtingen van tevoren!

Zoek de mooiste plekken op met je SUP board, enjoy goodlife!

Vind meer sportnieuws op het lifestyle voor vrouwen platform ladiesgoodlife.