de-behandeling-die-je-nog-niet-kent-maar-die-wel-werkt-tegen-hoofdpijn
de-behandeling-die-je-nog-niet-kent-maar-die-wel-werkt-tegen-hoofdpijn

De behandeling die je nog niet kent, maar die wél werkt tegen hoofdpijn

Je hele leven heb je al last van hoofdpijn. Het komt en het gaat. Herkenbaar? Menig vrouwen zullen zich hierin herkennen. Of het nu komt als je thuis zit of tijdens het werken, (spannings)hoofdpijn is nooit prettig.

Je zult jezelf misschien meer dan eens de vraag stellen: “Hoe kom ik van deze spanningshoofdpijn af?”. Er is een oplossing die erg goed werkt, maar waar je waarschijnlijk nog nooit van hebt gehoord. Maar waar komt die hoofdpijn eigenlijk vandaan?

Help, ik heb spanningshoofdpijn

Spanningshoofdpijn wordt in veel gevallen veroorzaakt door mentale spanning en dat zal je maar al te goed herkennen. Die spanning kan veroorzaakt worden door stress, zorgen, piekeren over problemen en het niet uiten van emoties.

Aangezien de mentale gezondheid zo’n grote invloed heeft op de klachten die je bij spanningshoofdpijn ervaart, is het belangrijk om hiermee aan de slag te gaan.

Wanneer je lange tijd last hebt van stress, kunnen de hersenen zorgen voor fysieke verandering in het lichaam.

Het hele lichaam verkeert dan in een staat van stress, wat kan leiden tot een ‘noodstand’ in je lichaam. In die noodstand is onder andere de doorbloeding minder goed.

Het effect hiervan is dat de conditie van spieren verslechterd, bijvoorbeeld door een zuurstoftekort in de spieren en verkramping ervan.

Dit resulteert vaak tot triggerpoints in de spieren. Triggerpoints zijn kleine verkrampingen (spierknopen) in de spieren. De triggerpoints zorgen voor veel pijn en hoofdpijn gerelateerde klachten.

Een fysieke klacht zoals hoofdpijn, heeft dus in veel gevallen een onderliggende, psychologische oorzaak. De aanpak van die oorzaak kan voor veel meer zorgen dan enkel verlichting van de pijn.

Behandel je hoofdpijn

BreinMedicijn gebruikt een behandelmethodiek die ervoor zorgt dat je op een juiste manier leert om te gaan met stress, druk en zorgen. Hierdoor zal het zelfherstellend vermogen van je lichaam zijn werk gaan doen en kan je hoofdpijn definitief verdwijnen.

Behandel je hoofdpijn en voel minder spanning met de juiste behandelmethodiek. Enjoy goodlife!

Ontdek meer gezondheid voor vrouwen op lifestyle voor vrouwenblog ladiesgoodlife.