houd-je-huid-gezond-in-de-herfst-en-winter
houd-je-huid-gezond-in-de-herfst-en-winter

Houd je huid gezond in de herfst en winter

De zomer mag dan voorbij zijn, maar dat betekent niet dat we afstand moeten nemen van onze stralende huid. Een stukje extra verzorging en je hebt ook in de herfst en winter die gezonde uitstraling!

Hydrateer je huid

Een goede dosis hydratatie is niet alleen de sleutel tot een prachtige uitstraling, maar het geeft ook een flinke boost aan de algehele gloed en levendigheid van jouw teint. Een tekort aan hydratatie kan resulteren in een futloze verschijning en ongewenste rimpels die hun entree maken. Dus, hup, aan dat water! Door voldoende te drinken, geef je jouw lichaam de liefdevolle aandacht die het verdient, van binnenuit. Hiermee behoud je moeiteloos de natuurlijke vochtbalans.

Vermijd te lange douches

Hoe aantrekkelijk het ook is, zeker op die koude, winterse dagen… lang en heet douchen heeft effect op je huid. Doe je dit te lang? Dan zal het zijn natuurlijke vocht kwijtraken en essentiële oliën wegwassen. Ga voor warm (niet heet) en streef naar maximaal 10 minuten.

Laat je huid zweten

Natuurlijk weten we allemaal dat sporten goed voor je is, en het is ook zeker goed voor je huid! Je bloedcirculatie gaat omhoog en dat voedt je huidcellen, stress vermindert en door te zweten openen je poriën. Zo kunnen gifstoffen gemakkelijker je lichaam verlaten.

Haal een luchtbevochtiger in huis

Koudere lucht staat gelijk aan drogere lucht. Zo kan je met de koudere dagen minder vocht opnemen. Haal een luchtbevochtiger in huis en zet deze met name aan terwijl je slaapt. Zo kun je makkelijker ademen, wordt jouw huid gehydrateerd en word je fris en fruitig wakker.

Zorg tijdens de koude dagen extra goed voor jezelf, enjoy goodlife!

Ontdek meer gezondheid voor vrouwen tips op lifestyle vrouwen community ladiesgoodlife.