de-eetkamer-gebruik-deze-tips-bij-het-inrichten
de-eetkamer-gebruik-deze-tips-bij-het-inrichten

De eetkamer: gebruik deze tips bij het inrichten

De eetkamer: een belangrijk plekje in huis. Dit is niet alleen de plek om te ontbijten, lunchen, brunchen en dineren. Hier lees je weleens de krant of een tijdschrift, je duikt er achter je laptop om even te werken en ook de gezelschapsspelletjes worden in de eetkamer gespeeld. Al met al is de eetkamer zeker weten een plek waar geleefd wordt en de inrichting ervan moet daarom voor een fijne sfeer zorgen. In dit artikel geven we tips voor het inrichten van jouw eetkamer. Laat je inspireren en maak je eetkamer helemaal af.

[divider]Tips voor het inrichten van je eetkamer[/divider]

#1 De eetkamertafel

Tafels zijn er in allerlei soorten en maten. Je kunt kiezen voor een vierkant model, een ronde of ovale variant of toch een rechthoekige tafel. Bij het kiezen van de vorm van je eetkamertafel is het belangrijk om rekening te houden met de vorm van je interieur. Heb je bijvoorbeeld een langwerpig interieur? Dan is een rechthoekig model perfect. Een ronde tafel komt daarentegen weer helemaal tot zijn recht in een kleiner interieur. Tip: Als je de tafel tegen de muur zet, verlies je een zitplek.

#2 Meer dan alleen een plek om te eten?

Wordt de eetkamertafel puur en alleen gebruikt om aan te eten? Of dient deze tafel ook als werk-, studeer- en leesplek? Wanneer het antwoord op de laatste vraag “ja” is, dien je hier bij de inrichting rekening mee te houden. Van loungen tot spelletjes spelen en van eten tot lezen, het is belangrijk dat iedereen genoeg ruimte heeft aan de tafel voor alle activiteiten die er zullen plaatsvinden.

#3 Lichtpunt

Houd ook bij het kiezen van de verlichting in gedachten wat voor activiteiten er allemaal zullen plaatsvinden. Tijdens het eten heb je genoeg aan een beetje sfeerlicht, tijdens het spelen van een gezelschapsspel heb je echter feller licht nodig om alles goed te kunnen zien. Een dimlicht is in zo’n geval een goede oplossing. Afhankelijk van de stijl waar je voor gaat en de grootte van je tafel kun je kiezen voor een hanglamp. Deze zijn er ook weer in verschillende soorten en maten. Ga je voor een landelijke hanglamp, een industriële of toch een moderne?

#4 Eetkamerstoelen

Of je nu een grote of kleine eetkamertafel hebt staan, deze kan niet zonder een set fijne stoelen. Belangrijk bij het aanschaffen van eetkamerstoelen is niet alleen het uiterlijk ervan. Je zult heel wat keren per dag aanschuiven aan de eettafel waarbij je natuurlijk wel lekker wilt zitten. Je hebt harde en zachte zitvlakken die zowel rond als vierkant kunnen zijn en ook nog kunnen variëren in het hebben van een armleuning. Tegenwoordig is mixen en matchen als het gaat om stoelen iets wat we vaker terug zien komen. Zo kun je aan een simpele houten tafel bijvoorbeeld een plastic, leren, houten en metalen stoel toevoegen. Deze stoelendans zie je vaak terug in hippe eettentjes. 

Richt je eetkamer perfect in met deze tips, enjoy goodlife!

[divider]Footage[/divider]

Vind meer interieurnieuws op het lifestyle voor vrouwen platform ladiesgoodlife.