slapen-voor-gevorderden-onze-slaaptips
slapen-voor-gevorderden-onze-slaaptips

Slapen voor gevorderden! Onze slaaptips

Is slapen voor jou soms wat moeilijk? Dan ben jij niet de enige. In Nederland zegt zelf ongeveer een kwart van de mensen boven 25 jaar regelmatig slaapproblemen te hebben. Gelukkig kunnen kleine aanpassingen een groot verschil maken. Lees hier onze slaaptips en zorg voor meer energie op de dag.

Niet slaperig? Ga dan nog niet slapen

Hoewel het een goed idee is om elke avond op dezelfde tijd naar bed te gaan, zullen er enkele nachten zijn dat je hersenen zoemen en niet klaar zijn om te slapen. Ga dan nog niet liggen. Je negatieve gedachten kunnen leiden tot slapeloosheid. Doe in plaats daarvan iets om te ontspannen. Neem bijvoorbeeld een warm bad of ga in een comfortabele stoel zitten en luister naar rustgevende muziek. Zo breng je minder tijd door in bed, maar meer tijd in slaap. En laten we eerlijk zijn – neem een kijkje in de spiegel om er zeker van te zijn of je slaperig bent of niet, dat zie je vast wel aan jezelf ;-)!

Leg die stress langs je neer

Stressvolle gedachten, zoals problemen op werk of geldzaken, zorgen voor heel wat negativiteit. Zorg dat je deze gedachten lekker laat liggen voor morgen. Die rekeningen, e-mails of social media posts zijn er morgen ook nog wel!

Lijstjes, Lijstjes, Lijstjes

Werk, telefoontjes, boodschappen… Het is moeilijk om weg te dromen als je je alles probeert te herinneren wat je nog moet doen als je wakker wordt. Laat deze mentale last los door het op papier te zetten. Neem 5 minuten voordat je naar bed gaat om alle to-do’s op te schrijven die je ’s ochtends moet doen. Je zult het uit je hoofd hebben en sneller in slaap kunnen vallen. Zzzz.

Slow down

Ontspannen was nog nooit zo makkelijk. Het enige wat jij nodig hebt is je ademhaling. Probeer dit: Leg een hand op je hart en voel het ritme ervan. Adem 4 seconden diep in en adem dan lang en langzaam uit. Herhaal dit patroon totdat je je hartslag voelt vertragen. Dit helpt echt: DO TRY THIS AT HOME!

Wil jij je relaxen en je lichaam echt de baas zijn? Begin dat met mediteren. Je leer om je geest zelf te kalmeren, Ben jij helemaal nieuw met meditatie? Dan kan het helpen om steeds één zin in je hoofd te herhalen. You will be amazed by the results!

Slapen zonder telefoon

Je telefoon, tablet en andere schermen kunnen je slaap verstoren. De reden? Ze geven blauw licht af, wat aangeeft dat je lichaam moet stoppen met het maken van melatonine, het hormoon dat regelt wanneer je je slaperig voelt. In plaats daarvan vertelt dit lampje je hersenen om alert te blijven. Laat daarom je telefoon lekker in de woonkamer en kijk geen tv voor het slapen. Geen idee wat jij dan wel moet doen voor je naar bed gaat? Praat eens met je huisgenoten of lees een goed boek!

Slaap naakt!

Naakt slapen? Jup! Zonder kleren het bed in duiken heeft heel erg veel voordelen. En ook voor je nachtrust heeft het een bijzonder goed effect. Bij een diepe slaap zorgt het lichaam ervoor dat de lichaamstemperatuur op een natuurlijke manier omlaag gebracht wordt. Een dikke pyjama kan dit natuurlijke proces flink verstoren en kan zelfs zorgen voor slapeloosheid. Benieuwd naar meer redenen om naakt te slapen? Lees dan ons blog!

Headspace: Guide to sleep

Wil jij graag meer te weten komen over je slaapproblemen? En ben jij op zoek naar de oplossingen voor dit probleem? Dan is de Netflix serie Headspace Guide to Sleep echt wat voor jou! De zevendelige reeks geeft tips voor een betere nachtrust en gaat dieper in op de mythes en de mogelijke misconcepties rond slapen: heb je per nacht echt acht uur slaap nodig? Is het slecht om vlak voor het slapen nog lang naar je smartphone te turen? Je ontdekt het allemaal.

Kom helemaal tot rust in je hoofd met headspace, de guide to sleep well! Enjoy goodlife!

Ontdek meer gezondheid voor vrouwen op lifestyle voor vrouwenblog ladiesgoodlife.