begin-het-nieuwe-jaar-sportief-met-deze-eenvoudige-tips
begin-het-nieuwe-jaar-sportief-met-deze-eenvoudige-tips

Begin het nieuwe jaar sportief met deze eenvoudige tips

Het nieuwe jaar is weer van start en de goede voornemens vliegen je om de oren. Een veel genoemd voornemen is (elk jaar opnieuw weer) “meer sporten”. Maar hoe zorgen we er dit jaar voor dat we dit sporten wél gaan volhouden?! Begin het nieuwe jaar sportief met onderstaande tips!

Stel duidelijke en realistische doelen

Je wil uiteindelijk (meer) sporten met een bepaald doel in je achterhoofd. Enkele veelvoorkomende doelen zijn: afvallen en je fitter voelen. Zo’n doel moet echter toch echt wat concreter… Hoe fit wil je je precies voelen? Hoeveel wil je afvallen? Stel meetbare doelen zodat je je trainingen hierop af kunt stemmen. Zorg er daarnaast voor dat je doelen realistisch zijn en dat je ze aanpast wanneer ze niet realistisch blijken te zijn. Er is immers niets zo demotiverend als onhaalbare doelen!

Sportief zijn door regelmaat

Naast een duidelijke en realistische doelstelling is regelmaat van groot belang. Door regelmaat in je trainingssessies te brengen, zorg je ervoor dat je er automatisch al rekening mee houdt dat bijvoorbeeld de dinsdagen en donderdagen je trainingsdagen zijn. Ook je lichaam bereid zich op den duur voor op de training wanneer er regelmaat in je schema zit.

Gezond eten

Niet alleen je sportschema heeft invloed op je sportieve doelstellingen. Ook je voeding is een essentieel onderdeel. Je kunt nog zo hard je best doen in de sportschool, maar zonder de juiste voeding haal je niet het meeste eruit. Pas je eetpatroon aan op het doel dat je gesteld hebt. Dit betekent echt niet dat je alle ongezonde snacks moet verbannen, maar eet deze wel met mate. Ga voor een gevarieerd eetpatroon dat past bij jouw sportieve doelen.

Begin het nieuwe jaar sportief, enjoy goodlife!

Sportief zijn met een split

Vind meer sportnieuws op het lifestyle voor vrouwen platform ladiesgoodlife.