wat-zijn-jouw-sportieve-goals-in-het-nieuwe-jaar

Wat zijn jouw sportieve goals in het nieuwe jaar?

Het nieuwe jaar is van start en dat betekent dat velen volop bezig zijn met het volhouden van de eerder vastgestelde goede voornemens. Als we het over goede voornemens hebben dan zijn het de sportieve goals die bij vrijwel iedereen terugkomen. Wat voor doel stel je dan en misschien wel belangrijker: hoe houd je ze vol?!

Stel meerdere, realistische sportieve goals

“Ik ga 15 kg in 4 weken afvallen”, “ik ga elke week minimaal 5 dagen naar de sportschool”… Dit soort doelen werken dus bijna nooit. Ze zijn simpelweg onrealistisch waardoor je na een tijdje struggelen beseft dat het niet gaat lukken en je maar gewoon de handdoek in de ring gooit. Logisch maar zonde. Je kunt veel beter meerdere (kleine) realistische doelen stellen, die je dan eventueel naar een groter doel brengen. Doordat je deze realistische doelen wél haalt, blijf je gemotiveerd en ga je echt resultaten zien en voelen.

Beloon jezelf

Wanneer je goed op weg bent met je doelen en niet opgeeft, mag je daar best trots op zijn. En dat mag natuurlijk gewoon beloond worden! Dat geeft immers ook weer een stukje motivatie die je altijd kunt gebruiken. Dat welverdiende wijntje op het terras in het weekend zal je progressie echt niet tegenzitten. Beloon jezelf, maar maak het natuurlijk niet té gek. 

Doe het samen

Dat je je eigen doelen vastgesteld hebt, betekent niet dat je er niet samen voor mag gaan. Jouw vriendinnen hebben vast ook sportieve goals waar jullie net zo goed samen voor kunnen gaan. Samen is toch veel leuker dan alleen?! Zo kun je ook, wanneer je het wat moeilijker hebt, bij elkaar terecht voor de nodige steun.

Maak gewoontes van je sportieve voornemens, enjoy goodlife!

Vind meer sportnieuws op het lifestyle voor vrouwen platform ladiesgoodlife.