Hoe moet ik beginnen met sporten
Bruce Mars

Hoe moet ik beginnen met sporten

Het jaar is alweer even begonnen en de goede voornemens zijn waarschijnlijk al lang de deur uit, maar nu het zonnetje begint te schijnen begint het toch weer te kriebelen. Door regelmatig te sporten verbeter jij je conditie, je gezondheid en je lichaam. Maar hoe begin je eraan?!

Bij veel mensen staat sporten niet regelmatig op de agenda. Dit komt omdat veel mensen niet honderd procent voldoening halen uit hun sportsessie. Aan enthousiasme ontbreekt het vaak niet bij het beginnen van een training, maar als er na een maand nog geen resultaat te zien is, is stoppen vaak een makkelijke optie. Met een goed doorzettingsvermogen, een berg aan motivatie en een goed plan ga jij voor dat Killer body!

Begin klein

Het is belangrijk dat je de trainingen rustig opbouwt. We snappen dat je enthousiast bent en het liefst meteen een halve marathon zou lopen, maar het is belangrijk dat je niet meteen te hard van stapel loopt. Kleine trainingssessies werken vaak beter dan iedere dag een uur het uiterste van je lichaam vragen. Zo geef je namelijk het sporten geleidelijk een plekje in je dagelijkse routine.

Plannen, plannen, plannen

Zorg dat je tijd vrijmaakt voor je sportschema. Als je met moeite een uurtje kan vrijmaken in de week, gaat het waarschijnlijk niet werken. Zorg er ook voor dat je je afspraken noteert in je agenda. Zo voelen ze meer als een verplichting en zeg je ook minder snel af.

Heb jij toch wat moeite met jezelf motiveren? Sleur dan een van je vriendinnen mee naar de sportschool of training. Zo motiveren jullie elkaar en wordt het meteen gezellig.

Jouw ultieme sport-outfit

Of je een sportoutfit hebt? Vast heb je nog wel een oude joggingsbroek (ook wel je pyjama) en een oud shirt in de kast liggen, maar bij het sporten is een goede outfit echt essentieel. Shop eens wat leuke dingen op internet of duik met je sportvriendin de stad in voor een hippe outfit. In wat nieuws voel jij je meteen gemotiveerd en zorgt het voor de juiste ondersteuning.

Weet jij niet zo goed wat je allemaal nodig hebt? Vraag dan eens rond wat andere essentieel vinden en voor je het weet ben jij ready to go!

Music makes you lose control?

Het is wetenschappelijk bewezen. We leveren betere prestaties als we muziek luisteren! Ook zou het ons afleiden van de uitputting die we hebben bij het sporten. Kom maar door met die muziek dus! Download dus je favoriete happy songs! Helpt muziek bij jou niet helemaal? Dan kun je ook proberen om op een andere manier lol te halen uit de training. Neem bijvoorbeeld je wekelijkse dosis Temptation island of Orange is the new black mee de sportschool in.

Houd je ontwikkelingen bij

Een belangrijk deel van sporten is het verbeteren van je conditie en je lichaam. Het bijhouden van je verbeteringen is dus zeker een goed idee! Laat zien dat je verbetert en dat je sterker wordt. Dit kan namelijk net de motivatie zijn die je nodig hebt. Voor je het weet kun je niet meer voorstellen dat je ooit een beginner was.

Hoe meet ik mijn conditie? Dit doe je door je rusthartslag te meten en je hartslag te meten na anderhalve kilometer wandelen (met flinke pas). Kijk ook hoeveel keer je kunt opdrukken en meet hoeveel seconde jij kan planken. Tot slot pak je een meetlint en meet je je taille.

Heb jij ook al zin in je volgende workout? Succes! En voor extra sport motivatie volg je lifestyle nieuws voor vrouwen platform ladiesgoodlife.